Een badkamer kiest u waarschijnlijk voor de komende vijftien jaar. De mogelijkheden zijn talloos! Wij helpen u een badkamer te kiezen waarvan u optimaal kunt genieten. De belangrijkste opties per onderdeel hieronder op een rij.

Bepaal de wensen
Bedenk wat u graag in de badkamer wilt hebben. Afhankelijk van leeftijd, aantal personen en doel zien wij verschillende keuzes voorbij komen. Zo kiest de een er bewust voor om het bad eruit te laten en daarvoor terug een ruimere inloopdouche. De ander wil naast een douche nu ook een bad erbij. Of van enkele naar dubbele wastafel? Maar denk bijvoorbeeld ook aan vloerverwarming. Afhankelijk van het wensenpakket zullen wij u adviseren over de meest geschikte indeling in uw ruimte.

Bepaal uw budget
Bedenk wat u er ongeveer aan uit wilt geven. Wellicht heeft u dit goed voor ogen, maar wellicht ook niet. Bespreek samen met onze adviseur wat uw wensen zijn: wilt u alleen leveren, of dat we het ook komen maken, en wat zijn de productwensen? Op basis daarvan kunnen wij u een eerste schatting geven van waar u ongeveer aan moet denken. Binnen onze verschillende productmerken kunnen we altijd kijken naar alternatieven, oftewel, voor elke portemonnee een passende badkamer.

Badkamermeubels
Een badkamermeubel is vaak het meest sfeerbepalende onderdeel van de badkamer. Er zijn talloze kleuren en stijlen, bijvoorbeeld met stalen frame of stenen waskom. Ook bieden fabrikanten waarmee wij samenwerken, leuke ‘maatwerkopties’ aan, waarbij u zelf een meubel samenstelt uit verschillende materiaalkeuzes, kleuren en formaten, voor een origineel en persoonlijk meubel.
Veel laden hebben een mooie lade-indeling op maat, zodat u al uw spullen overzichtelijk kunt opbergen. Niet genoeg opbergruimte? Kies dan voor een bijpassende hoge kast of spiegelkast.

De douche
Gaat u voor een inloopdouche of douchecabine? Een inloopdouche is vrij toegankelijk en u hoeft geen douchedeur te poetsen. Een douchecabine sluit af waardoor de warmte en het water binnen de cabine blijft. De volgende stap is nadenken over de douchewand: wilt u een betegelde wand of een glazen douchewand? Glas behoud ruimtelijkheid in de ruimte. Een betegelde douchewand geeft meer privacy. Denk ook na over opties als een SunShower , een veilige thermostaatkraan of een antislip-vloer.

Toiletkeuze
Voor toiletten zijn er ook tal van opties. Heeft u maar beperkte ruimte, dan kan een verkort toilet de uitkomst zijn. Het verschil zit ‘m in de bevestiging aan de wand, niet in het zitoppervlak. Meer luxe? Kies dan voor een douche-wc. Dit toilet reinigt na elk toiletbezoek met een aangename waterstraal.

Baden
Een kleine badkamer? Kies voor een douchebad: een slimme combinatie van een bad en een douche in één. Of een ruimtebesparend bad, met een schuin aflopende zijde. Slim, want je voeten hebben geen breedte van 70 cm nodig. Qua ligcomfort kiest u bijvoorbeeld voor een ergonomisch vormgegeven bad dat rekening houdt met uw lengte.
Naast de vorm is de materiaalkeuze van het bad belangrijk. Alles over de materialen van het ligbad leest u in ons nieuwsitem: ‘Het ligbad | verschillende materialen

Tips voor tegels
Een mooi ingerichte badkamer valt of staat bij de basis: het kiezen van de juiste tegel. De keuze in badkamertegels is enorm. Tegels bepalen voor een belangrijk deel de sfeer in de badkamer. Alles over het kiezen van tegels leest u in ons nieuwsitem: ‘Tegels | hoe kies ik?

Deel dit artikel!