Het ligbad | verschillende materialen

Baden worden van verschillende materialen gemaakt. Je hebt kunststof baden van acryl en quaryl, en composiet baden van solid surface of plaatstaal. Elk materiaal kent eigenschappen in duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid.

Acryl
Acryl is een sterke kunststof. Het is glad en poriënvrij, hierdoor krijgt vuil geen kans om zich te hechten. Een acryl ligbad reinig je dan ook met weinig moeite. Sommige acryl baden zijn voorzien van een anti-slipcoating. Een acryl bad voelt ook warmer aan. Er is kwaliteitsverschil tussen de verschillende acryl baden. Dit wordt bepaald door onder meer de dikte en de samenstelling van het materiaal.

Quaryl
Quaryl, een uniek mengsel van uiterst fijn kwartskristallen en acryl (kunststof), ontwikkelt door Villeroy & Boch. Het wordt ook wel een keramisch bad genoemd. Met quaryl is het gelukt een materiaal te ontwikkelen, waarop dankzij het poriënvrije, gladde oppervlak vuil en kalk zich nauwelijks hechten – dit vereenvoudigt het schoonmaken en zorgt voor een duurzame, langdurige glans. Het bad voelt warm en aangenaam aan. De natuurlijke slipvastigheid van quaryl biedt maximale veiligheid. Het materiaal is stootvast en krasbestendig.

Solid Surface
Gaat uw voorkeur uit naar een mat wit bad, dan kunt u uitkomen bij een Solid Surface bad. Tegenwoordig populair en veel verkocht om zijn luxe, moderne en zachte uitstraling. Solid Surface bestaat uit hars, dat maakt het een zeer sterk en hygiënisch product. Solid Surface kan in vele vormen gegoten worden en geeft daarmee als eindresultaat een naadloos product.

Plaatstaal
Een plaatstaal bad is ook een duurzaam product. Het bad gaat lang mee en is volledig recyclebaar. In plaatstaal vindt geen beweging plaats waardoor het kit niet loslaat. Plaatstaal baden zijn geëmailleerde baden en hierdoor gemakkelijk schoon te houden en behoudt zo zijn uitstraling. De emaille is enorm hard en hierdoor krasvaster dan kunststof, en verkleurt niet.

Er zijn ook ligbaden van natuursteen, in deze klasse is marmer het meest gangbare product. De meeste ligbaden zijn van acryl gemaakt.

U wilt graag een ligbad in uw badkamer, met daarbij de keuze voor de vorm, uitstraling en het materiaal. Kom vele baden bij ons in de showroom bekijken én voel de diversiteit in materiaalsoort. We adviseren u graag over een passend bad!

Van Heugten ligbad