Veelgestelde vragen

 • Alle
 • Algemeen
 • Garantie
 • Particulier
 • Service en onderhoud
 • Utiliteit en zorg
 • Woningbouw

Dat verschilt. Veel artikelen zijn over het algemeen redelijk snel leverbaar, soms zelfs binnen een dag. Er zijn echter ook artikelen die levertijden hebben van bijv. 6-8 weken. Dit zijn vaak badkamermeubelen, maatwerk douchewanden of speciale bestellingen. Onze medewerkers kunnen u informeren over de levertijd van uw bestelling.
Wanneer het product door een van onze monteurs geïnstalleerd moet worden, zal dit altijd in overleg met onze planning gebeuren. Vanzelfsprekend is dit afhankelijk van het moment

Diverse mat wit sanitair wordt tegenwoordig vervaardigd met uit Solid Surface of Corian. Deze producten zijn gemaakt uit massief oppervlaktemateriaal dat is samengesteld uit natuurlijke mineralen, kleurpigmenten en acrylaten. Het materiaal is enorm duurzaam, niet poreus en daarom heel hygiënisch. Solid Surface is vlekbestendig, kan best tegen een stootje en is heel flexibel thermisch te vervormen. De wastafels of baden zien eruit als 1 geheel, zonder zichtbare naden of voegen. Door deze positieve eigenschappen is deze materiaalsoort uiterst geschikt voor toepassingen in ruimtes waar hygiëne van groot belang is.

* Neem uw blad in solid surface dagelijks af met een vochtige doek en de gebruikelijk, zachte schoonmaakmiddelen.

 • Verwijder vuil en vlekken onmiddellijk.
 • Verwijder lijm- en kitresten die mogelijk bij installatie op uw blad terecht zijn gekomen, onmiddellijk met terpentijn of aceton en maak het blad daarna onmiddellijk schoon.
 • Kalkvlekken kunt u het best verwijderen met schoonmaakazijn of een kalk verwijderaar overeenkomstig de aanwijzingen op de verpakking.
 • Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen zoals chloor, ovenreinigers of gootsteenontstoppers.
 • Hardnekkige vlekken kunt u verwijderen met een schuursponsje* en een schurend reinigingsmiddel (CIF). Zo behoudt u ook de oorspronkelijke glans van het materiaal.
 • Zware voorwerpen kunnen door het schuiven krassen veroorzaken.
 • Gebruikssporen of krassen in het oppervlak kunnen met behulp van een schuurmiddel of een fijne pannenspons (Scotch Brite) verwijderd worden. Om glansverschillen of schakeringen te vermijden, wordt in dit geval best het totale oppervlak behandeld. Bij grotere schade of barsten is een omwerking mogelijk die geen sporen nalaat. Dat moet echter door geschoold personeel uitgevoerd worden.

Van Heugten Baddesign en Installatie is aangesloten bij Techniek Nederland. Dit is de branche-organisatie voor installateurs en staat voor een gedegen basis. De vereniging hanteert strenge voorwaarden aan het lidmaatschap. Van Heugten voldoet aan deze eisen en is derhalve al jaren lid. De Algemene Voorwaarden zijn gezamenlijk opgesteld door de Consumentenbond, Vereniging Eigen Huis en Techniek Nederland.

Wij adviseren u om alleen milde schoonmaakmiddelen te gebruiken. Droog zitting en scharnieren na het reinigen altijd met een droge doek na. Zorg er ook voor dat de zitting en scharnieren niet in aanraking komen met wc-reiniger en schurende, bijtende of chloorhoudende schoonmaakmiddelen. Om deze reden is het verstandig om tijdens het reinigen van de closetpot de zitting omhoog te zetten totdat het reinigingsmiddel geheel uit de closetpot verdwenen is. Een veelvoorkomende klacht bij toiletzittingen is dat de rvs scharnieren lijken te gaan roesten. Dit probleem ontstaat vrijwel altijd door gebruik van verkeerde schoonmaakmiddelen. Bekijk het schoonmaakadvies onderhoud en service toiletzittingen. Dit is afkomstig van Pressalit, maar het geldt in het algemeen voor alle toiletzittingen van hard kunststof (hoogwaardig, door en door gekleurd Duroplast).

Zie ook tips voor onderhoud van sanitair.

Regelmatig uw sanitair schoonmaken voorkomt een hoop ellende en vooral intensief schoonmaakwerk. Maar wat is regelmatig? Dit is afhankelijk van vele factoren en met name van de intensiteit waarmee u het sanitair gebruikt. Hoe vaak gebruikt u uw douche of bad en met hoeveel personen?

Het beste is om na elke wasbeurt het oppervlak te reinigen. Afhankelijk van de frequentie van gebruik reinigt u bijvoorbeeld één keer per week al uw sanitair met een zacht reinigingsmiddel. Soms zult u constateren dat sommige plekken een extra schoonmaakbeurt nodig hebben, zoals bijvoorbeeld de ‘loop’ van het toilet. Kijk ook bij kalkaanslag verwijderen.

Bij onze afhaalbalie zijn diverse schoonmaakmiddelen te koop. Breng voor het juiste advies een bezoek aan onze showroom of maak gebruik van het bestelformulier.

Kalkaanslag is vaak als eerste zichtbaar in toiletten. Dat komt omdat toiletpotten van binnen continu nat blijven. Een wastafel wordt na gebruik nog wel eens drooggemaakt, de bovenrand van een toilet wordt ook regelmatig met een doekje afgenomen, maar de binnenkant van een toilet wordt nooit drooggemaakt. Druppels die na de spoeling achterblijven vormen na verdamping kalkplekjes. Afhankelijk van de hardheid van het water kunnen er kalkplekjes, kalkwaas of kalkspoor ontstaan. Warmte en goede ventilatie spelen overigens een belangrijke rol in de vorming van kalkaanslag. Daarom hebben toiletten in goed geventileerde en verwarmde badkamers veel sneller kalkaanslag dan toiletten in aparte ruimtes waarvan de deur altijd gesloten is en waar geen verwarming is.

Kalk lijkt een beschadiging van het oppervlak, maar is dit niet. Kalk is een zeer hardnekkige vervuiling, die alleen te voorkomen is door regelmatig te reinigen. Het verwijderen is een hele klus. Gaat het om een dunne kalkrand? Bedek deze dan met een in schoonmaakazijn gedrenkte wattenreep of keukenpapier. Langere tijd laten inwerken (eventueel opnieuw bevochtigen) en daarna wegkrabben, poetsen en spoelen. Hiervoor kunt u in eerste instantie een vloeibaar schuurmiddel gebruiken, bijvoorbeeld Vitroclen. Bij erg hardnekkige aanslag heeft het poederschuurmiddel VIM het meeste effect. Strooi het poeder op een schuursponsje en wrijf net zo lang tot het keramisch oppervlak weer glad aanvoelt. Gebruik VIM overigens alleen om een ‘inhaalslag’ te maken en probeer afzetting te voorkomen, door regelmatig uw sanitair te reinigen. Bij aanslag onder het waterniveau is het lastig om een ontkalker te laten inwerken op de aanslag, omdat deze direct verdund wordt met het water en daardoor minder effectief is.

Kijk ook bij: hoe onderhoud ik keramiek?

Cementsluier is in feite een zeer dunne laag voegmiddel die door het afstrijken over de tegels is uitgesmeerd. Cementsluier verwijderen is een tijdrovende klus en een kwestie van flink schrobben. Een middel dat cementsluier zou oplossen, zou ook de voegen doen oplossen. Moeller R59 en Sealskin Sanitairreiniger zijn uitermate geschikt om cementsluier te verwijderen. Deze producten hebben wij vrijwel altijd op voorraad; u kunt ze afhalen bij onze afhaalbalie. U kunt uw bestelling ook telefonisch doorgeven of via het formulier.

Van Heugten Baddesign en Installatie is aangesloten bij Techniek Nederland. Dit is de branche-organisatie voor installateurs en staat voor een gedegen basis. De vereniging hanteert strenge voorwaarden aan het lidmaatschap. Zij zorgt ervoor dat de samenwerking tussen klant en installatiebedrijf verder wordt geoptimaliseerd en behartigt daarom beider belangen.

Consumentenbond, Vereniging Eigen Huis en Techniek Nederland hebben samen de Algemene Voorwaarden voor Installatiewerk voor Consumenten (AVIC) opgesteld. Van Heugten Baddesign en Installatie hanteert de levervoorwaarden zoals hierin omschreven.

Download hieronder de leveringsvoorwaarden:
Voor consumenten: leveringsvoorwaarden consumenten Techniek Nederland (AVIC)
Levervoorwaarden voor Bedrijven (ALIB): Leveringsvoorwaarden Bedrijven Techniek Nederland (ALIB)

Onderstrips van douchecabines of douchedeuren gaan wel eens kapot. Ze kunnen scheuren, vergelen of worden door kalk en zeepresten zo hard dat ze niet meer op de cabine geplaatst kunnen worden. Meestal kunt u deze losse onderdelen gewoon zelf vervangen en hebt u hier geen monteur bij nodig. Helaas vallen kapotte douchestrips niet onder de garantie. Het is immers geen productfout, maar een resultaat van slijtage of kalkafzetting. Wilt u een onderstrip bijbestellen? Noteer dan het merk en type van de douchecabine. Is de aankoop nog redelijk recent? Dan kunnen wij uiteraard ook voor u in ons systeem opzoeken om welk type het gaat.

Hebt u een douchecabine van Hüppe?
Dan kunt u daar rechtstreeks uw onderdelen bestellen. Deze worden bij u thuis bezorgd. Op www.hueppe-shop.de kunt u kiezen tussen invoer mét identnummer en invoer zonder identnummer. Via dit unieke nummer kan Hüppe direct zien om welk type deur het gaat. Het identnummer (indien aanwezig) vindt u op een stickertje op uw douchecabine.

Normaal keramiek kunt u met een zacht reinigend middel reinigen. Regelmatig reinigen voorkomt flinke kalkafzetting en daarmee ook het gebruik van agressieve producten.

Er zijn keramische producten met én zonder oppervlaktebeschermer (bijv. Ceramic plus, Wondergliss of Sanitect). Op uw aankoopbon staat of er bij uw product sprake is van een oppervlaktebeschermer. Bij de meeste producten blijkt dit uit een logo op het product zelf, zoals C+ bij Villeroy & Boch. Over de eigenschappen van Ceramic Plus en het onderhoud hiervan bestaan soms onduidelijkheden. Hebt u vragen? Lees dan de onderstaande toelichting. Deze informatie is verspreid door Villeroy & Boch, maar het onderhoud is van toepassing op alle producten met een glazuurbeschermlaag.

Onderhoud keramische producten (algemeen)

Schoonmaakadvies C+ (voor producten met keramiek beschermlaag)

Voor de Geberit-toiletblokhouder kunt u stortbakblokken kopen, verkrijgbaar bij diverse supermarkten, Kruidvat, Trekpleister of WC-EEND.

Moderne douches en sanitair- en keukenmengkranen zijn leverbaar in verschillende materialen. Daardoor is er voor iedere wens in design en functionaliteit een passende oplossing. Om schade en klachten te voorkomen, is het belangrijk dat u bij zowel gebruik als reiniging van kranen en douches het onderstaande reinigingsadvies opvolgt. Dit advies is afkomstig van Hansgrohe, maar geldt voor alle kranen van messing en douches van ABS-kunststof. Schade die is ontstaan door onzorgvuldig gebruik of onjuiste reiniging, valt niet onder onze garantiebepalingen.

Onderhoud kranen en douches

Wastafelbladen van mineraalmarmer, top solid, keramiek, graphalit of sanistone zijn allemaal schoon te maken met onze interieurreiniger. Raadpleeg altijd de meegeleverde onderhoudstips voor een goed gebruik per type wastafelblad. Zorg voor een goede ventilatie en luchtdoorstroming in uw badkamer en laat nooit natte of vochtige spullen in of op het meubel achter. Verder is het belangrijk om het meubel en de spiegel droog te maken na gebruik. Voorkom in elk geval dat er water op het meubel blijft staan en dat er water achterblijft achter de rand van de spiegel.

Voor het gemak spreken we bij wastafelbladen in glanswit. Voor matwitte wastafelbladen uit Solid Surface of Corian geldt een ander onderhoudsvoorschrift.

Let op: stel uw kunststof wastafelblad niet bloot aan een watertemperatuur hoger dan 65 graden Celsius.
Dit geeft spanning op het kunststof blad, waardoor er haarscheuren kunnen ontstaan.

Gebruik absoluut geen: schuurmiddelen (veroorzaakt doffe plekken), agressieve reinigingsmiddelen (zoals Cillit Bang, Antikal, chloor en aceton), alkalische stoffen (haarkleurmiddelen), gootsteenontstoppers en andere chemische middelen. Is uw meubel afgewerkt met houtfineer? Houd er dan rekening mee dat fineer geen bijtende middelen zoals scheerschuim of tandpasta verdraagt. Droog de kasten, spiegels (vooral bij de randen) en verlichting met een droge doek na.

Van Heugten FAQ img 2

Een professioneel en strak afgekitte ruimte is een lust voor het oog. Bovendien voorkomt u op deze manier lekkages. Maar helaas; kit heeft niet het eeuwige leven. De garantie op kit is daarom gelimiteerd en de levensduur is van vele factoren afhankelijk. Goed droogmaken kan veel ellende besparen en is de eerste vereiste om zo lang mogelijk van uw kit te kunnen genieten. In onderstaand document vindt u schoonmaak- en onderhoudstips voor kit. Ook leest u hierin waar u op moet letten bij de inspectie van kit.
Onderhoud kitvoegen