Hotel Nassau Breda

In de historische binnenstad van Breda is een groot restauratie project begonnen. Het behelst de restauratie van een klooster en drie 15e- en 16e eeuwse hofwoningen, bestaande uit, het bakstenen “Liefdesgesticht” en de Neo-Gotische kapel. Van Heugten zorgt voor de afmontage van het sanitair in het gehele hotel, waar Bouwbedrijf Van de Ven is met man en macht bezig met restauratie en vernieuwbouw van het complex. In totaal zal het hotel 95 kamers krijgen. Variërend van luxe tot zonnekoning-waardig.

Exclusief vijf-sterren hotel
Hotel Nassau Nieuwstraat moet het meest exclusieve vijf-sterren hotel worden in de wijde regio. Het gebouw zet dan ook flink in op een goede eerste indruk. Zo zal de receptieruimte maar liefst drie verdiepingen hoog worden. Vanuit deze lobby loop je door naar de hotelbar die ook voor niet-hotelgasten toegankelijk is. Hier bevinden zich ook zogeheten sfeerkamers, voor de meer intiemere afspraken. Het hotel wil sowieso een plek zijn waar de rest van de stad zich thuis voelt. Met een Franse brasserie, zes vergaderruimtes en een evenementenruimte.

De kapel
De evenementen zullen vooral plaatsvinden in het imposante kapelgedeelte van het hotel. Dit is ook de ruimte waar de expertise van ontwikkelaar Van de Ven goed zichtbaar is. Met name de wijze waarop het bedrijf de gewelfbogen, muurschilderingen en glas-in-lood ramen onder handen neemt verdient lof. Liever restaureren dan renoveren. Als het echt niet anders kan, dan opnieuw maken zonder iets extra’s toe te willen voegen aan het verleden.

Van Heugten Hotel Nassau slider 4