Handige schoonmaak tips | douchecabine

Tips voor het schoonmaken van de douchecabine
Graag willen we allemaal een frisse badkamer met heldere voegen en een blinkende douchecabine. Maar hoe krijg je dit voor elkaar in een badkamer die veel gebruikt wordt? Een aantal tips op een rijtje.

Tip 1: Drogen
Maak er een gewoonte van om na elke douchebeurt de douche te drogen met een wisser (vloer en wanden). Hang deze binnen handbereik, zodat je er ook aan denkt na het douchen. Droog dan meteen de kraan af met een handdoek. De kraan en douche blijven op deze manier langer schoon. Wij hebben verschillende wand- en vloerwissers in ons assortiment verkrijgbaar voor u.

Tip 2: De douchegoot, voegen en kitranden
Tegenwoordig zijn er douchegoten met een zeer simpel en effectief reinigingssysteem dat je alleen maar afspoelt onder de kraan en klaar! De voegen en kitranden zijn een ander verhaal.  Laat de badkamer altijd goed luchten na afloop van elke douchebeurt, zo voorkom je allerlei schimmelproblemen. Kitranden kun je vrij makkelijk zelf vervangen en kies dan ook voor een schimmelwerende kit. De voegen houd je mooi helder door er regelmatig een mengsel van water en wat chloor of azijn op te sprayen.

Tip 3: Ventilatie
Een goede ventilatie zorgt ervoor dat de douchecabine sneller droogt, waardoor er minder kans is op kalkaanslag. Het beste kun je na het douchen altijd even een raam openzetten voor frisse lucht. Geen raam in de badkamer? Zorg er dan voor dat je de onderkant van de deur ongeveer twee centimeter inkort. Zo kan de verse lucht van buiten en vanuit andere ruimtes aangezogen worden. Natuurlijk is het ook mogelijk om een ventilatiesysteem te plaatsen. Wij kunnen u hierbij adviseren.

Tip 4: Verwarming
Een radiator in de badkamer zorgt niet alleen voor een aangename temperatuur, maar ook voor een sneller droogproces. Vochtige ruimtes, zoals een douchecabine, zijn namelijk heel gevoelig voor schimmel. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een klassieke radiator of een handdoekradiator. Zo wordt niet alleen je badkamer, maar ook je handdoek lekker warm. Wij adviseren u graag over een passende radiator voor uw badkamerruimte.

Tip 5: Behandeling voor de glazen douchewand
Wanneer je besluit om een nieuwe badkamer of douchewand aan te schaffen, kun je kiezen voor een douchewand met speciale coating. Kies je voor een douchecabine van het merk Sealskin? Dan is het mogelijk om het glas te laten behandelen met Sealglas of Procare glasbehandeling. Met deze beschermlaag krijgen kalk en vuil geen kans om zich aan het oppervlak te hechten. Meer weten over deze Sealskin bescherming? Vraag het aan een van onze adviseurs.

Tip 6: Ontkalk de douchekop
Het is belangrijk om de douchekop regelmatig te ontkalken. Anders kunnen de stralen ineens de andere kant op gaan of dicht gaan zitten. Leg hem in een wasbak gevuld met lauw water en een fles azijn. Zorg ervoor dat de douchekop helemaal is ondergedompeld. Laat hem een nachtje liggen, daarna spoel je hem af en plaats je de douchekop terug.

Tip 7: Schoonmaakmiddelen voor de badkamer
Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen bij het reinigen van de douchecabine. Iedere douchewand is voorzien van een beschermlaag die kalkaanslag voorkomt. Schoonmaakmiddelen als chloor tasten deze laag aan, waardoor je steeds meer moeite moet doen om de douchecabine schoon te houden. Wij bieden vanuit onze showroom schoonmaakmiddelen aan, die kalk, vuil en bacteriën aanpakken. Alle producten zijn zeer krachtig. Hierdoor is er maar een kleine hoeveelheid nodig om uw douche blinkend schoon te maken.

Benieuwd naar ons assortiment wissers, schoonmaakmiddelen of wilt u meer weten over een glasbehandeling van een Sealskin douchewand? Informeer bij een van onze adviseurs in de showroom of bel naar 0492-363195.