Keuco – Edition Lignatur | Venetiaanse Eiken

Keuco – Team 7 – Edition Lignatur

Geboren voor de badkamer – “Een boom houdt ergens op. In het woud trotseert zijn hout decennia lang ijs, hitte, sneeuw en regen, het perfecte trainingsprogramma voor vele jaren in de badkamer.”

Het verhaal achter het prachtige Venetiaanse eiken:

Duizenden jaren lang hadden mensen weinig sympathie voor de zeeschelp Teredo Navalis. De reden wordt verraden door haar triviale naam: paalworm.

Hierbij moet worden verteld, dat de schelpen van de mossel in de loop van de evolutie sterk zijn gekrompen en zich tot een boorwerktuig hebben ontwikkeld. Teredo Navalis vindt beschutting door in scheepsplanken en andere in het water liggende houten constructies gangen te boren.

Onder andere in Venetië. Met zijn talloze, in de zanderige ondergrond geslagen eiken palen is deze waterstad een waar paradijs voor de paalworm.
Zijn liefde voor de stad blijft echter onbeantwoord, net als die voor schepen. Want niet in het minst door deze booractiviteit moeten de palen van fundamenten en bootsteigers regelmatig worden verwisseld.

En daarmee komen we eindelijk bij het Happy End van een moeizame relatie. Want de verwisselde, grondig gedroogde balken leveren een zeer begeerd meubelhout af: Venetiaanse eiken, plank voor plank individueel veredeld door het werk van de Teredo Navalis. Die zich op deze manier uiteindelijk toch een plaatsje in de harten van de mensen, nou ja, boorde.

Kom een van de prachtige exemplaren in onze showroom bekijken of neem contact met ons op voor meer informatie.

Van Heugten Keuco Edition Lignatur