De badkamertrends van 2020 | meer een echte leefruimte

Het nieuwe jaar komt eraan. Verschillende woonbeurzen staan weer op de agenda, met ieder de woontrends van 2020 gepresenteerd. Als we kijken naar de badkamer dan wordt de badkamer steeds meer een echte leefruimte. We hebben de badkamertrends van 2020 voor je op een rijtje gezet.
Klik op de foto om te vergroten.

De badkamerspiegel als blikvanger
Waar we veelal rechthoekige spiegels zien, even breed als het wastafelmeubel, zijn nu met name de ronde spiegels de nieuwe trend. Met een ronde spiegel doorbreek je de strakke lijnen in de badkamer. Net als bij de rechthoekige uitvoeringen zie je bij de ronde spiegels zwarte of metallic contouren die een stoer effect aan je badkamer geven. De nieuwste spiegels zijn vaak uitgerust met technische snufjes, zoals spiegelverwarming en touchbediening. Deze trend is uiteraard zichtbaar bij ons in de showroom. Kom bij ons de moderne spiegels van 2020 bekijken. Foto 1.

Warme kleuren
Natuurlijke, warme kleuren staan in 2020 centraal. De kleur van het jaar is niet voor niets een grijsgroene tint. In de badkamer zien we natuurlijke materialen, zoals natuursteen en hout. Daarnaast worden zachte pasteltinten populairder, vaak gecombineerd met stoerdere meubels en tegels. Bij de kranen en accessoires worden de kleuren goud en koper gekozen voor een warme uitstraling. Deze trend is bij ons zeer geliefd. Wij hebben dan ook een breed assortiment van gekleurde kranen, houten meubelen en natuurstenen bladen en opzetwastafel kommen. Vele combinaties mogelijk! Foto 2.

Tegels: groot, groter en grootst
Het is al langer een trend, maar nog steeds neemt het formaat van de badkamertegels toe. Zoals grote platen in marmerlook of elke andere teint die mogelijk is. Grote platen vergroten de ruimtelijkheid in je badkamer en hebben als voordeel dat je minder voegen ziet. Dit is eveneens praktischer met schoonmaken. Maar ook kleine tegels in modieuze kleuren gaan we zien in 2020. Kleinere, handgevormde tegels zoals visgraat pasteltegels, hexagon tegels en de Portugese mozaïektegels. In onze ‘tegelhoek’ vind je een groot assortiment aan vormen, kleuren en variaties. Veelal maken we een fysiek moodboard met tegelkleurstaal, kraan, houten kleurstaal van het wastafelmeubel etc. om zo de perfecte combinatie voor u te creëren. Foto 3.

Design en techniek
In de badkamer zien we steeds meer technische snufjes. Zoals bijvoorbeeld de douchewc’s. Daarvan zijn veel verschillende varianten, de een in basisuitvoering die doet wat ie moet doen, de ander met vele opties als brilverwarming, automatisch openen en sluiten, indicatieverlichting enzovoorts. Of laat vanaf je smartphone het bad alvast vollopen en schakelt het licht automatisch aan als je de badkamer binnenloopt. Wat denk je van een sensor bedieningspaneel voor het toilet, dat je het toilet ook op afstand kunt laten doorspoelen mocht je op vakantie zijn. Het design van badkamerproducten speelt hier op in. Zoals de Hansgrohe Rainfinity douche, die uit de toekomst lijkt te komen. Foto 4.

Milieubewust en duurzaam
De interesse in handgemaakte producten, gerecyclede materialen en milieuvriendelijke technieken neemt alsmaar toe. We zijn bewuster van het milieu en leven duurzamer. Diverse merken bewijzen dat design en duurzaamheid goed samen gaan. Bijvoorbeeld de keuze uit elektrische designradiatoren maar ook meubels van verantwoord eikenhout. Foto 5.

Van Heugten - Badkamertrends 2020